Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

13.07.2016: Невъзможната краткосрочна гражданска отговорност за кемпери и каравани в няколко практически съображения


Айде да се хванем на бас, че проекто промяна няма да мине, ако стигне въобще, през пленарна зала. Но все пак да добавя и простичките практически причини защо не бива. Все пак май няма депутат, който да е издал поне една полица. Как да знаят?!

Концептуално необосновано е да има краткосрочна гражданска отговорност

Защото:

Избирателно променя принципа на който полицата е направена задължителна.

Задължението произтича от собствеността. И неговото измерение във времето се базира на продължителността на вещното право.   Проблем да се промени принципа на който се базира задължителността няма. Не е добре да се прави избирателно. Не за друго, а защото създава...

прочети още

07.07.2016: Ако можеше и глупостта да е сезонна…


Нашите избраници не спират да генерират гениалност. Ето на, нов проект ще изменя още неизстиналия в Държавен вестник Кодекс за застраховането. И след задължителното издаване на зелена карта за трамваи и тролеи, ни бомбардират с още нововъведения.

Ето ви ги в чист вид. Две неща впечатляват

Кемперите и караваните подлежат на задължително застраховане

Някой да се е съмнявал?! Според...

прочети още

02.06.2016: Глупави хора, глупави закони: Техническите прегледи и стикера на гражданската отговорност


От много време си мисля да почна да им се присмивам публично. Така и така се ровя в нормите, що да не споделя?! Разбира се Кодексът е първия източник, но… внезапно ми попадна чл.  11, ал. 3, т. 19 от Наредба Н-32. А тя гласи:

Въвеждане на номера на знака към съответната застрахователна полица, издаден от Гаранционния фонд по чл. 287, ал. 1 от Кодекса за...

прочети още