Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

26.10.2016: Статистика за цената на човешкия ресурс, предоставящ надзорни услуги


Е колеги, чули сте вече. Таксите са на път да скочат. И като си спомним как тихомълком минаха предновогодишно миналия път. Този януари пак се очертава изненадващ. Обзалагам се от сега, че ще минат, защото ощетените от нея няма да посмеят да се пазарят. За таксата, като цена за публична услуга ще поразсъждавам после, преди това малко статистика. Все пак съм застраховател.

Статистика за 2015г. за средна работна заплата в сектор застраховане и финансови услуги

Един от мотивите за проекто ръста на таксите е невъзможността да се купи качествен ресурс. Това между другото не е проблем само за държавната администрация, а и на частния сектор, но.. той и да се оплаква, не може да упражни...

прочети още

13.07.2016: Невъзможната краткосрочна гражданска отговорност за кемпери и каравани в няколко практически съображения


Айде да се хванем на бас, че проекто промяна няма да мине, ако стигне въобще, през пленарна зала. Но все пак да добавя и простичките практически причини защо не бива. Все пак май няма депутат, който да е издал поне една полица. Как да знаят?!

Концептуално необосновано е да има краткосрочна гражданска отговорност

Защото:

Избирателно променя принципа на който полицата е направена...

прочети още

07.07.2016: Ако можеше и глупостта да е сезонна…


Нашите избраници не спират да генерират гениалност. Ето на, нов проект ще изменя още неизстиналия в Държавен вестник Кодекс за застраховането. И след задължителното издаване на зелена карта за трамваи и тролеи, ни бомбардират с още нововъведения.

Ето ви ги в чист вид. Две неща впечатляват

Кемперите и караваните подлежат на задължително застраховане

Някой да се е съмнявал?! Според...

прочети още