12.06.2014: Нека прането на пари през гражданска отговорност на автомобилистите да започне сега


Пишем хронология на идиотията. Новата страница в нея се нарича ИДЕНТИФИКАЦИЯ.

За който не е в течение нормотворецът ни е предвидил да опознаем първо по документи, лицето което сключва застраховка и едва след това да преминаваме към свойствените ни застрахователно посреднически операции, като предоставяна на пред договорна информация, офериране и сключване. За целта всеки брокеруващ е разработил и представил за одобрение в Държавната агенция за национална сигурност възприетия от него пакет мерки.

Логично е, този така тарикатски бизнес- застраховането, както и редица други финансови и нефинансови услуги да са по- осторожни към клиентите си. Особено ако в кратки интервали извършват...

прочети още

24.04.2014: Професионално за професионалистите: Къде да търсим границата на глупостта по гражданска отговорност?


Разлаяха се медиите от вчерашните указания за надзора. Изслушах преди малко и коментара с глас в сутрешния блок на бТВ. Личният ми извод: В тая бакия няма оправия.

След гениалността на промените отскоро в Наредба 24, ще вземем да си докараме нов връх. Какво излезе?!

Указанията в голяма степен се оказаха за потребителите на застрахователни услуги.

Все едно не е по- лесно да се...

прочети още

22.04.2014: Колко по- зле може да бъде г-н Йовчев?!


Ето така НЕ работи констатацията с двустранните констативни протоколи!

Част от Европа ли?! Не само сме далеч, ами тичаме бясно в обратната посока. Ето това показа наблюдението ми от почивните дни!

След като в продължение на почти четири години популяризирам как работят двустранните констативни протоколи, само щото имам вяра в разписаните правила и задължението да се спазват, влизам в...

прочети още