13.09.2014: Наредба 24 за задължителното застраховане- презареждане: Безмислието на стикера до култ, зелената карта в нов трафик на бланки


Повече от очевидно е, че зелената лепенка много кефи нормотворците. Вместо да подготвят проект за промяна на Кодекса за застраховането в който това недоразумение около гражданската отговорност да се изтрие, го издигат в култ.

Стикерът по гражданска отговорност- на ежедневен отчет

Е точно така до сега го обгрижваме стикера.

Хроника за живота на една зелена лепенка

Като ако поради някаква причина някоя лепенка бъде продупчена на неточното място, залепена на неточната полица или по какъвто и да е друг повод съсипана, затова трябва да се уведоми до ден и Гаранционния фонд.

От къф зор тоя зор и самата лепенка въобще?!

Аз смисъл в този стикер не виждам. Единственото,...

прочети още

12.09.2014: Наредба 24 за задължителното застраховане- презареждане: Съдържанието на полицата, наръчник за начинаещи


Едно нещо прави силно впечатление в новата версия на наредба 24- белетристиката! Сигурно няма да има друг нормативен акт който толкова да се доближава до наръчник на потребителя. Факт е, че има място за ограмотяване на потребителя на застрахователни услуги, но определено трудно ще се получи през законодателството.

Новото съдържание на полицата гражданска отговорност

И аз съм стигала до...

прочети още

09.09.2014: Наредба 24 за задължителното застраховане- презареждане: Една кола, една гражданска отговорност


На обсъждане е поставен проект за нова версия на Наредба 24 за задължителното застраховате. Май толкова поводи за коментар на едно място от отдавна не съм имала. Ще ги карам поред, докато стигне времето за печат в Държавен вестник. Перспективите които ми очертава са за кардинални промени със спорен ефект. Но то да е за сефте….

Само по една гражданска отговорност на кола

Първата...

прочети още