Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

04.01.2019: Иновацията бонус – малус подобрила пътния травматизъм още преди да е приета


По Коледа стават чудеса и ето на, само заплахата от приемането на иновативната наредба, като с магическа пръчка подобри пътния травматизъм тия дни. Поне по мнение на масовата преса.

Може и да е вярно, ама е сигурно, че не е

Щеше да е хубаво, ако беше толкова просто. Щото ето на, още една, две  наредби от тоя ранг и жертвите ще станат на половина.

Лошото е, че връзките между статистически наблюдения се установяват с анализи, но нито един от тях не се основава на метода на „горния ляв ъгъл“ (за тези, които още не са чули за него, точно това е мястото, което ти намира погледа като не знаеш нещо и се чудиш какво да отговориш). Все пак на 30 реда не може да се...

прочети още

08.11.2018: Малус! Бонус – малус! Трябва ли ни въобще?!


Чета си от вчера проекто наредбата за „бонус- малус“-а по гражданска отговорност. Много неща не ми харесват, други направо ми противоречат на академичния бекграунд, за трети още се опитвам да намеря основание. Преценката ми е лична. В качеството на потребител на застрахователна услуга. Излиза, че периодично се повтарям но вече сме на етап обществено обсъждане.

Защо не ни е...

прочети още

21.08.2018: Некой объркан?!


Ясно е, че историята на Олимпик още е топ новина, но пътищата до там са много. И понеже ги застиламе всеки ден, да взема да си помогна с един флаш курс по английски.

До сега трябва да е станало ясно, че гражданска отговорност на ангийски не е “civil liability”. Време е и за

Ролите в застрахователното правоотношение.

Застраховател – Insurer  (Това е този,...

прочети още