Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

30.11.2017: Защо автоасистансът на Алианц не стигна до асистенция? (лично впечатление)


Аз съм Надя Минкова и семейната ни кола е застрахована по полица 17-300/332/5000927. Ще си слагам номерата на полиците винаги, когато нещо не ми сработи както очаквам. Всъщност много е хубаво да си генерирам личните потребителски впечатления, защото ако ще препоръчам един продукт, най- малкото трябва да съм сигурна, че той работи както е обещано по общи условия. Та!

Имам си автоасистанс. В Алианц.

По общи условия (раздел I т. 1) ми обещават съдействие и обезщетяване на разходите в няколко ситуации, включително и повреда на превозното средство. За разлика от други стандартизирани клаузи обаче, тук Алианц не уточняват каква точно трябва да е тя за да задейства полицата и затова...

прочети още

08.11.2017: Какво ли е качеството на брокеража в БГ срещу работна заплата от 422лв на месец?


От прессъобщение на Българската асоциация на застрахователните брокери стана ясно, че разходът за човешки ресурс при част тях е 500лв на месец на служител. Като махнем от това число данъците и осигуровките излиза, че човеци се наемат за средна заплата от 422лв. Дет се вика- а-ха на минималната. Чудотворци!  Важното е друго.

И се питам.

Що за квалификация се купува за 422лв работна...

прочети още

18.10.2017: Кой трябва да плаща за надзорни услуги?


До преди дни беше на обществено обсъждане промяната на закона за КФН в министерство на финансите. Крайно време е да поосвежа аргументите си около новите такси. И за това, както и за всичко друго в БГ, една година е нищо време. Нищо, щото нищо не се случва.

Част от аргументацията около повишаването на таксите

Изчетох доклада на Международния валутен фонд, според който е задължително...

прочети още