Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

Колко струва Зелената карта?

Зелената карта е безплатна. Тя струва точно толкова колкото сте уговорили при сключване на вашата гражданска отговорност. Няма допълнителна такса или друго плащане от ползвателя на застрахователни услуги. В премията на вашата полица е включена себестойността на зелената хартия (1,60лв за всеки отделен брой).

Може ли все пак да се наложи да платя за сертификата?

Да, ако поискате дубликат иил нов сертификат поради промяна в регистрацията на превозното средство (нов собственик и/или номер, и/или вписан в талона ползвател). В зависимост от политиката на застрахователя ще не наложи да платите поне себестойността на хартията.

Колко струва зелената карта за нова полица?

Цените можете да сравните от нашата оферта.

И не забравяйте! Покритието за трети страни се предоставня само по сключена полица. Самостоятелна застраховка зелена карта няма.

Намерихте ли вашия отговор тук? Да, благодаря! :)

Имате друг въпрос?

Питайте ни

Имате друг въпрос? Питай BROKO

 • В? яна зербулова: как се изчислява колко ще струва зелена карта на вече издадена полица с еднократно плащане,от която са минали два месеца(уника)
  • О: Broko: Здравейте,
   Пише го на реда „Отстъпка за управление на МПС само на територията на Р. България” в полицата. (втория ред в първата таблица)
   Завишете числото с 2% (умножавате по 1,02) заради данъка. Няма значение колко време е изтекло от началото на полицата. Доплащането за зелена карта е еднакво за целия срок на застраховката.
 • В? Sevginar: Здравейте,предстои ми пътуване до Турция. Мога ли да си закупя краткосрочна зелена карта и каква е цената?
  • О: Broko: Здравейте, може да купите краткосрочна зелена карта, само ако вашия застраховател по гражданска отговорност я предлага.
   Платена такава можете да ползвате при Армеец и ДЗИ (ако полицата е издадена след 01.10.2012г. и собственикът е на възраст над 25г).
   Цената на Армеец е 17 или 27лв според обема на двигателя. При ДЗИ е 15 или 20лв според срока- 15 и 20 дни съответно.
   Имате право на безплатен краткосрочен сертификат в Булстрад (2 за срока на полица сключена с територия на управление България и ЕИП) и Булинс (е сертификат за полици с включена отстъпка за България).
   Ако гражданската ви отговорност е при друг застраховател за издаване на сертификат дължите доплащане на отстъпката на България (ако сте ползвал такава).
   Няма компания която да предлага зелена карта без сключена гражданска отговорност.
 • В? Георги Георгиев: Възможно ли е зелена карта да се сключи в България за автомобил с руска регистрация и собственност на руски гражданин
  • О: Broko: Не. Ако нямате валидна зелена карта, можете да направите гранична застраховка при влизане в България. Това е модифицирана версия на застраховка гражданска отговорност. Валидността и е от 1 од 3 месеца. Валидността е за територията на страната и ЕС.
 • В? Мариана Миронова Паланска: какви щети покрива застраховката гражданска отговорност при евентуална катастрофа на териториата на европеиския съюз при вина на застрахованото лице
  • О: Broko: Покритието по застраховка гражданска отговорност за която и да е страна от задължителните по кодекс (ЕИП и тези от Многостранното споразумение) или останалите от споразумението Зелена карта е за същите рискове като в България.

   Прочети повечеКакво покрива застраховка гражданска отговорност?

   Разликата е в лимитите. Ако страната на събитието има по- високи от тези при нас, отговорността на застрахователя и за по- високите нива. Можете да ги проверите от тази таблица
 • В? ALBENA: TRQBVA LI MI ZELENA KARTA ZA PATYVANE V GARCIQ I KAKVA E CENATA AKO TRQBVA TAKAVA ZASTRAXOVKATA MI E KAM OLIMPIK
  • О: Broko: Здравейте, не ви трябва зелена карта за Гърция. Възможно е обаче полицата ви да е сключена с отстъпка за България. Това е друго основание, за намаление на премията необвързано с териториалния обхват. Ако това е вашия случай, няма значение дали ще искате зелена карта или не, ако напускате територията на страната дължите възстановяване на ползваната отстъпка. 51лв е най- вероятната сума която ще се наложи да доплатите.
 • В? Мартин Василев: Имам застраховка към Дженерали без зелена карта,а ми се налага да мина територията на Сърбия за 1 седмица.Мога ли да си изкарам зелена карта само за период от 10 дни
  • О: Broko: Сърбия в задължителния обхват страни според кодекса за застраховане. Вашата полица покрива нейната територия. Зелената карта при Дженерали е безплатна. Не може да се издаде за срок по- малък от 15 дни. Практика е да се издава до края на валидност на полицата.
   Обаче!
   Вероятно при сключване сте ползвал отстъпка за България. Това не ограничава териториалния обхват на полицата, но ви ангажира да я доплатите преди да тръгнете зад граница (без значение дали ще ви издадат зелена карта или не). Съветваме ви точно при Дженерали да не подминавате този факт. Ако ви хванат (например при ПТП или друго обстоятелство), че сте извън страната- дължите наказателна премия от 2000лв. (вероятно вашият брокер е споменал този факт при сключване. Негово задължение е!) Разликата не си заслужава. Отстъпката за България която ползвате текущо е леко над 20% от премията която виждате по полицата.
 • В? Владимир Владимиров: Имам сключена ГО с ОЗК, но нямам зелена карта. Мога ли да си извадя от друга компания или трябва непременно от ОЗК ? Става въпрос за краткосрочна за пътуване до Македония.
  • О: Broko: Не, нито един застраховател не предлага зелена карта без гражданска отговорност.
   Единствената опция да ползвате разширението на покритието за трети страни (това представлява покритието на сертификата) е текущия ви ГО застраховател.
 • В? Antoniq: Здравейте искам да попитам губи ми се една празна зелена карта на лев инс колко ще трябва да платя за нея ако не я намеря празна
  • О: Broko: Като клиент не би трябвало да получите празна бланка на зелена карта. Като колега- не би трябвало да задавате този въпрос :)
   Проверете си договора за застрахователно посредничество или протокола с който сте получили бланките.
   Процедурата при изгубени бланки под строга отчетност е описана и в Кодекса за застраховане.
 • В? Димитринка: Здравейте!Ще пътувам от Турция за България,интересуваме-трябва ли да правя застраховка Гражданска отговорнос зелена карта,каква е цената,ако трябва да правия,като престоят ми ще бъде в БГ 1 седмица!Благодаря Ви!
  • О: Broko: За територията на България е задължително да имате валидна гражданска отговорност. Зелената карта е удостоверение, че има такава. Ако колата е с турска регистрация можете да вземете полица от турски застраховател. Българските компании застраховат автомобили с чуждестранна регистрация, но не по стандартната гражданска отговорност. Продуктът е гранична гражданска отговорност. Името показва само от къде може да се вземе. Доста скъпа е обаче. Възможно е турска компания да ви предложи по добра оферта. Ако сте с българска регистрация можете да проверите цените онлайн. Имаме специални предложения с покритие на задължителните страни и Турция. http://www.broko.bg/grazhdanska-online/step1
 • В? Маргарита: Здравейте,искам да попитам каква е цената на краткосрочна зелена карта за Турция при положение, че ГО ни е в Лев Инс ? А възможно ли е да се направи такава краткосрочна карта при друг застраховател или трябва задължително там където е ГО?
  • О: Broko: Лев Инс не предлагат краткосрочни покрития за трети страни. За издаване на сертификат искат пълната сума на доплащането за разширение.
   Самостоятелна застраховка зелена карта, каквато имаше преди години, вече няма.
   Покритие по гражданска отговорност за Турция можете да вземете само като разширение по текущата си полица гражданска отговорност.
   Нищо не пречи да направите нова, ако друг застраховател има преференциални цени с покритие за Турция, но във вашия случай едва ли ще излезе по евтино.
 • В? Александър Щърбев: Ще пътувам следващата седмица за Р.Македония за няколко дни.Знам,че ми е необходимо Сертификат"Зелена карта" мога ли да си взема някаква краткосрочна и от къде.От моята застрахователна компания "Дженерали" ми излиза много скъпо.Дайте предложение от къде да си я закупя и при какви цени.
  • О: Broko: Покритието по гражданска отговорност за трети страни (каквато е Македония) се предоставя от всички компании само при сключена гражданска отговорност. Ако не искате да доплащате по текущата си полица, можете да направите нова. Няма ограничение за това колко граждански отговорности можете да сключите. Проверете цените за покритие за Македония и преценете доколко една вноска при разсрочено плащане е по ниска от доплащането по вашата. Извън това което виждате в нашата оферта, краткосрочен сертификат при плащане на вноски имате само при Армеец (за леки коли е между 17 и 27лв +2% данък в зависимост от обема на колата). Вижте и цената на този застраховател за задължителния обхват и добавете към нея доплащането за краткосрочното разширение (не можете да го проверите онлайн при нито един брокер). Във всички, каквото и да е от възможните решения, трудно ще ви излезе по евтино.
 • В? Нели: Имам сключена ГО в Лев Инс, поисках от брокерката Зелена карта, тъй като ми се налага да пътуван в Гърция, но тя така и не ми я даде. Може ли да си поискам Зелената карта от друг застрахователен офис на Лев Инс?
  • О: Broko: Разбира се. Длъжни са да ви издадат. Изберете си който искате офис. Лев Инс събират административна такса от 1,63лв. Това е общият разход, който ще се наложи да платите на място.
   И сменете брокера при подновяване. Сегашният ви коства излишни грижи. Длъжен е да ви държи доволна през целия срок на вашата полица. Нали точно за това сте го предпочели през всички други. Между другото, освен, че имаме най- добрите цени, всички застрахователи в една оферта, ще ви спестим и подобни затруднения.
   Приятно пътуване до Гърция :).
 • В? Elena Mancheva: Kolko struva zelenata karta do Turkey
  • О: Broko: Зависи към кой застраховател е сключена текущата ви полица по гражданска отговорност. Ако компанията предлага безплатни зелени карти- би било без пари. Във всички останали случай цената започва от 5лв.
   Проверете при вашия брокер. Негов ангажимент е да ви предоставя всяка информация по вашата полица. Ако не го прави, подновете полицата си при нас. Ще ви спестим излишно търсене на информация при нужда.
 • В? грета петкова: Здравейте, интересува ме мога ли да пътувам до италия през сърбия без зелена карта и ако не колко би ми струвала зелена карта за една седмица?Колата е застрахована в Булинс
  • О: Broko: И двете страни влизат в задължителния обхват на гражданската отговорност. Можете да пътувате и без зелена карта.
 • В? СТЕФАН ГЕОРГИЕВ: Имам платена гражданска за цяла година към армеец- при сключване никой не ми обясни за зелената карта- сега решавам да пътувам за турция и те ми предлагат зелена карта за 1 месец- 30 лв- или за 1 година 104 лв- това според мен е идиотизъм и изнудване на хората- нямали за 3 месеца- това истина ли е според Вас и мога ли да си закупя карта от друг застраховател?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? АНГЕЛ: Изисква ли се зелена карта при пътуване в Румъния,ако автомобила е с българска регистрация и влиза от Украйна?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? АНГЕЛ: При сключване на гражданска отговорност и при платена първоначална вноска по полицата,може ли да ми бъде издадена зелена карта?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? МИТКО: ПРИ СКЛЮЧЕНА ГО КЪМ АЛИАНС КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ЗЕЛЕНАТА КАРТА ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА КЪМ ДНЕШНА ДАТА
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Алекс: колко струва зелена карта за украина
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? М. Шукриев: В чужбина съм за по дълго време.След три месеца ми изтича срока на ГО и съответно на зел.карта.Мога ли да си я подновя 1 месец по рано, но валидността и да започне от същата дата.Благодаря ...
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Стефан: Здравейте!Предстои ми пътуване с кола с английска регистрация до Турция,от къде мога да си взема зелена карта само за Турция?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Петя: Здравейте!Искам да пътувам до Турция,колата ми е с немска регистрация,мога ли и къде да закупя зелена карта?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Румен: Здр трябва ми зелена застрахофка (сертификат) с чужда (ТР)регистрация за 15 дни
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.