Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

06.04.2011: Уника: У дома с 35% по- щастлив

Кога да застраховате къщата, ако не около Великден! Продукти има за всяка претенция, а добрите предложения не спират.  

Доброто предложение за днес е на Уника със застраховка „У дома и щастлив”. До края на юни (30.06.2011г.) компанията предоставя допълнителна отстъпка от цената на застраховката от 35%.

Какво е „У дома и щастлив”?

Една полица за всичко в къщи! Един от малкото имуществени продукти на пазара направени удобно за покритие на всички обичайни опасности за къщата, за домакинството,  за рибките и дори кучето. 

Какво имущество можете да застраховате?

Застраховката е предназначена за физически лица.  Може да бъде покрито имущество, собственост на застрахования, както и чуждо (достатъчно е да се намиращо се на адреса, посочен в полицата).

Застраховаеми са масивни и полумасивни сгради, включително основна сграда, допълнителни помещения, като мазета, тавани, общи части, второстепенни сгради, огради и прилежащите ВиК, отоплителни и електрически инсталации.

Незастраховаеми са само паянтови постройки, такива без основи като фургони, сглобяеми къщи или сгради в процес на изграждане.  Освен обичайното движимо имущество, полицата на Уника може да покрие всички ваши мебели, техника и вещи без занаятчийски инструменти и машини и потребителски стоки.

Важно предимство на продукта е, че движимото имущество е покрито дори и ако се намира в прилежащи помещения, като мазета, тавани и гаражи.  

Срещу кои рискове се предлага застраховката?

Всички, предлагани обичайно за имуществена застраховка: пожар, експлозия, имплозия, удар от летателен апарат или падащи предмети от него, буря, градушка, проливен дъжд, пряко и непряко попадение на мълния, късо съединение и токов удар, наводнение,   свлачища, натрупване на сняг, земетресение, ВиК аварии, удар от превозно средство, чупене на стъкла, злоумишлени действия на трети лица, кражба с взлом и грабеж, отговорност към трети лица. !

Предимство на продукта: Застраховката се сключва без опис на движимото имущество, дори и за рисковете кражба и грабеж.

Извън традиционните имуществени рискове,  застраховката предлага защита и срещу щети по време на транспорт при смяна на адреса, развала на храна в хладилници и фризери и чупене на вътрешни стъкла като аквариуми, керамични плотове на печки и санитарен фаянс.  Застрахователят поема ангажимент да възстанови и направените от вас разходи при застрахователно събитие, за гасене на пожар, разчистване, почистване, монтаж и демонтаж, транспорт до най- близкото място за складиране на отпадъци (включително и мерки аз обезвреждане, ако такива са необходими), за възстановяване на входната врата, бравата или оградата, за установяване на причината за щетата и нейното отстраняване при ВиК аварии, за наемане на алтернативно жилище и т.н.  

Допълнителни покрития

Това което прави „У дома и щастлив” интересна застраховка са допълнителните покрития, които можете да изберете към вашата полица 

 • Злополука: Покритието е на смърт и трайна загуба на работоспособност в резултат на злополука за членовете на домакинството.  
 • Домашен любимец:Застраховката се предлага само за кучета и котки. Покритите е на медицински разноски за лечение и изследвания в следствие на злополука и на отговорността на собственика (свързана с отглеждането на любимеца) откъм трети лица.  
 • Пътуване: Част от вашите вещи, които сте застраховали, имат покритие за договорените рискове и извън посоченият в полицата адрес. Условието: по време на събитието имуществото да се е намирало в сграда и да е било използвано като придружаващ багаж.  

За каква застрахователна сума?

Застраховката е на база възстановителна стойност. Застрахователната сума определяте вие според стойността на вашето жилище. Застрахователят е предвидил минимални цени на квадратен метър в зависимост от населеното място. Избраната от Вас сума не може да бъде по- ниска от минимално определената. !

Предимство на продукта: Подзастраховане се отчита само ако е под 50%.

Застраховката следва за бъде сключена за сума приблизително равна на възстановителната стойност на имуществото. Ако сте избрали по- ниско число, то жилището ви е подзастраховано. В общият случай това означава, че за щетите ще бъдете компенсирани пропорционално на процента на застраховане (съотношението между сумата по полицата и стойността на имуществото).  При застраховката на Уника това съотношение има значение само ако е под 50%. Във всички останали случай обезщетението е в пълен размер.

Ползващи лица и плащане

Застраховката може да бъде сключена в полза на банка.

Плащането е еднократно или разсрочено.  

Колко струва застраховката?

Стандартната цена е изгодна, а с промоционалните -35%- безотказна! Питайте ни! Ще ви поразим с число!

Намерихте ли вашия отговор тук? Да, благодаря! :)

Знаете нещо повече?

Кажи на Broko

Знаете нещо повече? Кажи BROKO

 • В? rozaliya petrova: Zdraveite!Interesuvam se ot zasrahovka za domashno imu6testvo - apartament , panel , 60 kv m .-pokritiya kaso saedinenie zemetresenie navodneniedograma grajdanska otgovornost dvijimo imu6testvo 5000lv blagodarya!nedvijimo 10 000 lv
  • О: Broko: Сумата която сте избрала за покритие на недвижимото имущество изглежда ниска спрямо действителната стойност на жилище 60кв. дори и в малък град. . Ако изберете стандартен продукт (застраховка на имуществото по действителна стойност- У дома и щастлив на Уника е такъв), то ще бъде подзастраховано. Т.е. при евентуална щета компанията няма да покрие пълния размер на щетата. Бихме ви препоръчали да се спрете на продукт с покритие на първи риск. При него- независимо от действителната стойност на имуществото застрахователят ще бъде отговорен до уговореният в полицата лимит.
   За избраните от вас суми бихме ви препоръчали това покритие на Армеец срещу малко под 30лв премия. С няколко съображения:
   - Няма самоучастие по земетресение
   - Имате покритие по риска късо съединение за пълната сума по полицата (няма подлимит)
   - Застраховани сте за злоумишлени действия на трети лица (например палеж или експлозия)
   - Текущата цена е промоционална и ниска за покритието

   Дограмата и стъклата са включени в сумата на недвижимото имущество. Без друго уговорки са застраховани за покритите по полицата рискове. Ако искате да добавите към тях покритие и на всички други възможни (с изключение на изрично изключителните по полицата) цената е 2лв допълнително при за 1000лв. лимит. Питайте ни, за всичко което ви притеснява.

   Ако поръчате полицата през нашата страница- доставката е безплатна. Плащате толкова колкото бихте платили в офис на застрахователя.