Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

За кои рискове можете да сключите имуществена застраховка?

Избора на покрити рискове е най- важното ваше решение свързано с имуществената застраховка. При всяка евентуална щета Вие ще бъдете компенсиран от застрахователя само ако събитието довело до нея е в резултат от покрит по полицата риск.

За да направим вашия избор лесен, ние групираме предлагането на пазара така, че обичайното разбиране на възможните опасности да бъде максимално близо до предлаганото от застрахователите.

Основно покритие по полицата

Пожар

Задължителното покритие по вашата полица е за риска пожар. Това е пакетно покритие и включва опасностите: пожар, мълния, експлозия, удар от летателно средство, части от него или товар (популярни като FLEXA). Вашата имуществена застраховка не може да бъде сключена без покритие на тези рискове.

Допълнителни покрития по имуществена застраховка

Основното покритие можете да надграждате с включване на един или повече групи рискове. Изборът на който и да е от тях не е задължителен. Вие определяте за какво искате да бъдете застраховани. Ако конкретен застраховател не предлага избраната от вас комбинация от рискове, той няма да бъде включен н нашето предложение към нас.

Всеки един от допълнителните рискове е специален. Той изисква да предоставите допълнителна информация за имуществото, което предлагате за застраховка. Тя е предвидена в навигацията за поръчка на вашата полица.

Природни бедствия

Природните бедствия са първата опция с която можете да разширите обхвата на Вашата застраховка. В нея са включени всички застраховаеми рискове свързани с природни бедствия, с изключение на земетресение (то може да бъде покрито като допълнителен риск). Такива са: буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, замръзване,  естествено натрупване на сняг, щети причинени от подпочвени води, морски вълни. Възможно е някои рискове, обикновено тези с пространствено ограничение в проявлението (например причинени морски вълни) да са изключени от офертата на някои застрахователи.

Подробности за покритите рискове в групата природни бедствия за всеки застраховател можете да проверите от бутон на реда на компанията в нашата оферта.

Аварии

Добавянето на групата Аварии към покритието на вашата полица означава, избраният от вас застраховател да поеме ангажимент за обезщетение за вреди на вашето имущество, причинени от спукване или протичане на устройства, резервоари или тръби, предвидени да пренасят течности; късо съединение или удар от превозно средство или животно.

Подробности за покритите рискове в групата Аварии  за всеки застраховател можете да проверите от бутон на реда на компанията в нашата оферта.

Земетресение

В общият случай покритие на риска земетресение се предлага от всички застрахователни. Възможно е обаче, обикновено след земни трусове над определена степен, част от компаниите да поставят допълнителни изисквания към имуществото или да ограничат предлагането на покритието. Ако това е факт, ние ограничаваме предлагането на конкретния застраховател в нашата оферта. 

Кражба чрез взлом

За риска „Кражба чрез взлом”, ако във вашата оферта няма предложение от определен застраховател, а такова се предлага (според таблицата за сравнение) това означава, че вашето имущество не отговаря на минималните изисквания на застрахователя по отношение на неговата безопасност.

Ако вашето имущество има по- висока степен на обезопасеност, към покритието на риска „Кражба” ще ви предложим разширение с рискове „Кражба с използване на техническо средство” или „Грабеж”. Тъй като тези опции са възможни само при някои застрахователни компании или изискванията по отношение на безопасността варират,  ако е възможно те ще ви бъдат предложени от бутон на нашата оферта.

Злоумишлени действия на трети лица

Тази група рискове обхваща няколко опасности. В зависимост от дефиницията на застрахователя може да включва вандализъм, злоумишлен пожар и злоумишлена експлозия. Обхватът варира между отделните застрахователите.

Други покрития

Групата на другите покрития с които може да бъде разширен ангажимента на застрахователят по вашата полица варира в широки граници. Част от рисковете които са застраховаеми включват отговорност за всички рискове на стъкла, отговорност към трети лица, загуба на доход от наем, разходи за алтернативно настаняване и други.

Допълнителните рискове избирате от бутон на нашата оферта.

Знаете как да избирате. Проверете и ценитеПровери актуалните цени за имуществена застраховка
 

Пропускаме ли нещо?

Питайте ни
Пропускаме ли нещо? Кажете ни на? Питай Broko

  • В? Velichka Ivanova: Zdraveite,iskam samo da popitam kakuv vid zastrahovka trqbva da napravq na apartamenta si ot riskove na navodnqvane,ili nqkakuv vid razrusheniq prichioneni ot susedi,tui kato imam praven osnoven remont,blagodarq
    • О: Broko: Здравейте, каквато и да е имуществена полица би свършила работа. Достатъчно е по нея да имате покрити адекватните рискове:
      За наводнения от съседи (или причинени от вас) полицата трябва да включва ВиК аварии. Предлага се от всички застрахователи.
      Ако имате други притеснения- включете и злоумишлени действия на трети лица. Ако не ви се дават повече пари за покритие на действителна стойност, вземете полица на лимит. Върши същата работа до размера на избрания лимит. За този продукт можете да сравните цените онлайн