Сравни цените за гражданска отговорностОще не!

Колко струва застраховка каско?

Бързият отговор на този въпрос е цената която плащате за ангажимента на застрахователя. В много случаи обаче това не е само премията. Фактическият разход за каско зависи от няколко преки и редица косвени съображения.

Преки разходи по каско полица

 • Премия по полицата

Премията е неизбежния разход. Това е сумата, която договаряте при сключване за покритие на избраните от вас опасности. Записана е във вашия договор за застраховка.

Прочети повече Как се определя премията по застраховка каско?

 • Такса оглед

Няма компания на пазара, която да приеме за застраховане, превозно средство което не е идентифицирано от представител на застрахователя. Нещо повече, в условията на много дружества изрично е записано, че покритието на договора не влиза в сила до предоставянето на МПС-то за оглед.

С промяната на кодекса за застраховане през 2012г.  идентификацията на превозното средство се ограничи до оглед и заснемане. При голяма част от компаниите огледът в офис на застрахователя е безплатен, при други обаче дължите допълнителна сума между 6лв. и 24лв.

При всички каско застрахователи огледът на избрано от клиента място се плаща (цената варира според местоположението на автомобила и броя на превозните средства, които предстои да бъдат идентифицирани на адреса. В общият случай допълнителният разход за оглед на място за едно МПС е от 20лв нагоре.)

Прочети повече Кои компании изискват такса оглед?

 • Такса за допълнително защитно устройство

Разликата в риска по каско на определени марки и модели МПС-та е причината част от застрахователите да изискват монтиране на допълнително защитно устройство (имобилайзер, КАН система, GPS или друг тракер). При част от компаниите монтажът и допълнителното устройство са за сметка на клиента. Независимо от този факта, за да се ангажира с покритие по полицата застрахователят определя вида и оторизираните центрове за монтаж.

Прочети повече Колко струва допълнителното устройство и за кои МПС-та е задължително?

Извън преките съображения, свързани с цената, разхода по каско зависи и от няколко косвени

Косвени разходи по застарховка каско

 • При какви условия купувате застраховката

Задължение на вашия брокер е да представи пълните детайли по покритието на застраховката. Голяма част от продуктите на пазара съдържат специални условия. По- ниската цена по полицата може да бъде за сметка на договорено самоучастие, включен авансов бонус или ограничения в броя на щетите, които могат да бъда предявени.

Прочети повече Кои са специалните условия по каско?

 • Какъв ангажимент поема брокера към вас?

Честотата на щети по каско е в пъти по- висока от тези по гражданска отговорност.  Отговорният посредник не би отказал съдействие при предявяване на претенция, би предложил отговор за всеки казус или неразбиране.

Прочети повече Какво е длъжен да направи брокера при сключване на застраховка каско?

BROKO е на Ваше разположение за всички Ваши въпроси, съмнения или нужда от допълнителна информация. Ние публикува всеки поставен въпрос или възникнал казус.

Питайте!
 

Пропускаме ли нещо?

Питайте ни
Пропускаме ли нещо? Кажете ни на? Питай Broko

 • В? Dimitar Zlatev: Здравейте Бихте ли ми дали цена за каско за : Тойота корола версо 2004, бензин,1800 м3, на стоиност 9000лв.
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Васил: Здравейте, каква би била цената за пълно автокаско на Мерцедес Бенц с200 kompressor 2001, 163hp, десен волан, има преглед и гражданска, 170 000 км?
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Ivaylo: Здравейте! Бихте ли ми дали цена за КАСКО Ягуар X-Type 2002 година, бензин, 2500 м3, стойност 6000 лева. Благодаря!
  • О: Broko: Здравейте, трябва ни допълнителна информация
   - Собственикът на колата е физическо лице или фирма? Ако е физическо лице на каква възраст е
   - Има ли валидно каско? Къде
   - Има ли предявени щети по текущата каско полица
   - Има ли гражданската отговорност? В коя компания е?
   - с каква регистрация е колата (област)
   - колко киловата е колата
 • В? Любомир Кръстев: Здравей Надя, би ли ми дала най-добрата цена за каско за : Тойота Корола D4D 2008, дизел, 1364 м3, 90 к.с. на стойност 14 000 лв. от Булстрад или друга компания комбинирана с гражданска отговорност.
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Ivaylo Vladov: Здравейте, Бихте ли ми дали цена за пълно каско за: Toyota, модел Avensis, 2008 година, бензин, 1800 м3, на стоиност 9200лв.
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Donka Kandjikova: Здравейте бихтели ми дали цена за каско за.Мерцедес А200 от 2004 г.Имам гражданска 163 коня 124000 км.Бензин .6000 лв
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.
 • В? Борислава: Здравейте, Искам да знам колко би ми струвало Каско на Volkswagen Passat 2.5 TDI (180 Hp)180 к.с.2002, Благодаря!
  • О: Broko: Благодарим за въпроса. Ще отговорим при първа възможност.